Omerbegović – Arapović: SBB je faktor koji može sjesti i pričati sa svima

Vijesti 21. maj 201918:38 > 18:47
N1

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović - Arapović je za N1 komentarisala formiranje vlasti i političku situaciju u BiH nakon što je došlo do dogovora SDA i SBB.

Došli smo u situaciju kada nismo matematski potrebni na državnom nivou, ali je situacija takva da je državnička odgovornost odlučila da uđemo u vlast i budemo dio prosbosanskog bloka kada su u toku ataci na ovu državu. Mislim da moramo pokazati snagu i pridružiti se snagama koje će se oduprijeti“, kazala je Omerbegović – Arapović.

Ko radi atake na ovu državu?

Znamo da su ti ataci stalni i unutar države. Stalna blokada formiranja vlasti je jasna da su to ciljevi koji nisu završeni. Znamo da SNSD već duže vremena pokušava od MAP-a napraviti bauk“, dodala je.

Uloga HDZ-a u procesu?

Ako ćemo gledati u odnosu na pitanje NATO-a, jasno je rečeno od HDZ da su euroatlanski procesi nešto što je njihov prioritet“, smatra Omerbegović – Arapović i dodaje:

Ako ćemo govoriti o dobrim odnosima i ako želimo spašavati državu, mislim da je SBB taj faktor koji napokon može sjesti i pričati sa svima. Itekako možemo razvijati partnerske odnose. Ne moramo ići i analizirati da li je neko sjeo na kafu, ručak ili večeru. Ta vrsta atmosfere ne pomaže“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad