Banjaluka: Pronađen osumnjičeni za krađe skupocjenih vozila

Vijesti 22. maj 201909:54 > 09:58
N1

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su planskim aktivnostima i operativnim radom, pronašli i lišili slobode D. T., za kojim su bile raspisane potjernice zbog izvršenih krivičnih djela "Teška krađa", a koji se dovodi i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela "teška krađa" na području Banjaluke.

“Lice se sumnjiči da je od februara do maja 2019. godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, otuđio tri vozila, pričinivši materijalnu štetu preko 65.000 KM”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres na dvije lokacije, kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić-Gradu, prilikom kojeg su pronađena i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Jedno od otuđenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku”, stoji u saopštenju.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, su nakon završenog ispitivanja lice predali u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banjaluka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad