Građani Sarajeva ''uhapsili'' lopova i predali ga policiji

Vijesti 22. maj 201910:04 > 10:14
N1/Ilustracija

Građani Sarajeva brzom reakcijom uspjeli su spriječiti provalu u naselju Pofalići, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz policije, dogodilo se to u 19,40 sati, a policijski službenici Treće policijske uprave uhapsili su osobu inicijala O.Ć., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je jučer u 19,15 sati u ulici Drinska, općina Novo Sarajevo, izvršio krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo S.S. iz Sarajeva. Također, navedeni muškarac je u ulici Pofalićka, pokušalo izvršiti tešku krađu u kuću vlasništvo J.V. iz Sarajeva, u čemu su ga spriječile komšije. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za spomenutom osobom raspisana potraga, zbog počinjenog krivičnog djele teške krađe.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a O.Ć. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz policije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad