Dodik: Neću biti na svečanosti povodom primanja BiH u UN

Vijesti 22. maj 201920:12 > 20:16
N1

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da večeras neće prisustvovati "Večernjakovom pečatu" jer će tamo biti upriličene manifestacije povodom prijema Republike BiH u UN.

Dodik je rekao da će, nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je u toku, napustiti Mostar.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je novinarima da će sa Čovićem razgovarati o formiranju vlasti i aktuelnim pitanjima.

“Došao sam na poziv kao član Predsjedništva. Razgovarat ćemo o formiranju vlasti. Na `Pečatu` neću biti jer se navodno planira i svečanost povodom primanja BiH u UN, ja to ne podržavam”, kratko je rekao Dodik.

Na pitanje da li je sa bošnjačkim političkim predstavnicima razgovarao o Individualnom partnerskom akcionom programu BiH /IPAP/ u okviru saradnje sa NATO savezom, Dodik je odgovorio odrično, te istakao da se nije uspio sresti sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegović i članom Predsjedništva BiH Šefikom DŽaferovićem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad