Čović: Dodik otišao zbog lošeg vremena

Vijesti 22. maj 201920:56 > 20:59
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odbio je sudjelovati na manifestaciji Večernjakova pečata izbora osobe godine koja se u srijedu navečer održava u Mostaru u organizaciji Večernjeg lista BiH jer će se na toj manifestaciji obilježiti 27. godišnjica prijema ove zemlje u Ujedinjene narode.

“Došao sam na poziv kao član Predsjedništva BiH. Na (Večernjakovu) pečatu neću biti jer se navodno obilježava i svečanost povodom primanja BiH u UN. Ja to ne podržavam”, rekao je Dodik u izjavi za medije.

Pri tome je pojasnio kako će u Mostaru tek razgovarati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem oko uspostave vlasti u toj državi.

Lider HDZ-a, Dragan Čović, je kratko prokomentarisao da je Dodik otišao zbog lošeg vremena, te da zato ne prisustvuje Večernjakovom pečatu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad