Jasenko Selimović, Nasiha Pozder i Zvjezdan Misimović u Novom danu

Vijesti 22. maj 201922:50 > 22:54
N1

U Novom danu N1 televizije gledajte:

O Izborima za EU parlament za Novi dan govori Jasenko Selimović, zastupnik u EU parlamentu. Šta očekuje od Izbora, hoće li dešavanja u Austriji uticati na izborne rezultate, Ko bi mogao predvoditi narednu Evropsku komisiju, Može li se očekivati da u narednom mandatu EK bude riješeno pitanje BiH.

O politici danas razgovaramo sa Nasihom Pozder, zastupnicom Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Denis Čarkadžić, magistar evropskih integracija, član udruženja građana ”Zašto ne” i istraživač portala Istinomjer gost je u našoj rubrici PRESS.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH i Donorska mreža u BiH pokrenuli su kampanju „Za život – pričaj, podrži, podijeli“. Sa nama Amela Šiljević, predsjednica Udruženja dijaliznih i transplantiranih pacijenta KS i Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose sa javnošću Fedralnog ministarstva zdravstva.

U amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta večeras prof. dr Luka Č. Popović će održati predavanje ” Crne rupe i kako ih “posmatrati””. Ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Predavanje je organizovano povodom 100 godina od potvrde opšte teorije relativnosti. Uživo smo u Banjaluci.

Prvi specijalizirani trening kamp za igrače uzrasta 10 -14 godina, kojem će organizator i domaćin biti Zvjezdan Misimović, održati će se na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru od 22 do 28. juna i od 29. juna do 05. jula. Uživo iz Minhena za Novi dan govori Zvjezdan Misimović, a u studiju treneri Adnan i Almir Maljević.

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini pokrenuo je projekat ‘prEUzmi inicijativu’ u okviru kojeg će posjetiti lokalne zajednice širom BiH, te održati javne debate o izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU. Prva debata sutra uveče. Sa nama je jedna od panelistica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad