Danas vanredna sjednica VSTV-a u Sarajevu

Vijesti 23. maj 201907:12 > 07:13
N1

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine bit će održana danas s početkom u 8.30 sati. Na dnevnom redu sjednice je samo jedna tačka - Informacija predsjednika VSTV-a BiH.

U skladu sa izmijenjenim Poslovnikom VSTV-a BiH, video i audio snimanje uz korištenje odgovarajuće tehničke opreme akreditovanim predstavnicima medija dopušteno je isključivo u prostoriji predviđenoj za praćenje sjednica putem videolinka. Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Vijeća.

Podsjećamo, oči javnosti uprte su u Milana Tegeltiju prvog čovjeka institucije za uspostavljanje i očuvanje nezavisnog, efikasnog i odgovornog pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Magazin Žurnal je objavio da je predsjednik VSTV-a umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Sam Tegeltija sve demantuje dok ga ministar sigurnosti Dragan Mektić poziva na ostavku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad