Obustave saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u BiH

Vijesti 23. maj 201908:46 > 08:48
N1

Na regionalnom putu Ljusina – Cazin (naselju Glogovac) u četvrtak i petak u vremenu od sedam do 19 sati izvodiće se radovi zbog čega će saobraćaja biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 3,5 tone koristiće lokalni put Polje – Majetići – Stijena, dok će vozila preko 3,5 tone koristiti put Gnjilavac – Ostrožac – Srbljani - Bosanska Krupa – Ljusina, saopštili su u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Do potpune obustave saobraćaja, zbog izvođenja neophodnih radova, danas i u naredna dva dana (23. – 25. maja 2019.) od osam do 18 sati doći će i na regionalnom putu R-459 Tuzla – Šibošnica. Za vrijeme obustave sva vozila iz pravca Tuzle prema Čeliću koristiće putne pravce Dokanj – Obodnica – Previle – Čelić ili Tuzla – Gornja Tuzla – Lopare – Čelić.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). Za danas su u vremenu od devet do 12 sati planirani su radovi na dionici regionalnog puta R-445 Visoko – Kakanj, zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

U periodu od 23. do 25. maja izvodiće se radovi i na R-469 Ribnica – Banovići, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo – Kladanj i M-1.8 Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Semizovac – Vogošća, Mostar – Čitluk, Busovača – Kiseljak, Tarčin – Konjic, Cazin – Srbljani – Bosanska Krupa, Ustiprača – Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad