Zaključci nakon vanredne sjednice VSTS-a

Vijesti 23. maj 201911:03 > 11:05
N1

Na vanrednoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BIH na kojoj su članovi Savjeta raspravljali i o stanju u pravosuđu usvojen je zaključak - da se traži od svih tužilaštava u BiH da se predmeti u kojima su podnesene prijave protiv nosilaca pravosudnih funkcija moraju smatrati prioritetima.

Usvojeno je da Savjet zahtijeva od Kancelarije disciplinskog tužioca da prati poštivanje Etičkog kodeksa u svim njegovim segmentima, uključujući i  javne istupe nosilaca pravosudnih funkcija.

Treći zaključak koji su usvojili članovi Savjeta je da Ružica Jukić, potpredsjednica VSTS-a BiH, nikada nije izjavila na sjednici VSTS-a da su Goran Nezirović, Branko Perić i Tomislav Ljubić – “trećerazredni službenici”.

Zaključeno je da će Služba za informisanje ubuduće snimati sve press konferencije/izjave članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta adekvatnom opremom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad