Uhapšen vozač za kojim je tragala policija u Sarajevu

Vijesti 23. maj 201911:39 > 11:42
N1

Vozač koji se prvobitno oglušio na naredbe policajaca na Ilidži, a potom je udario u policijsko vozilo u Pazariću, je identifikovan i lišen slobode. Radi se o J.B, rođenom 2000. godine u Goraždu, gdje je i nastanjen - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

“J.B. je dovezen u prostorije MUP-a KS i u toku je kriminalistička obrada, nakon koje će biti predat Tužilaštvu KS”, dodala je Kuldija.

Tri policajca povrijeđena su jutros nakon što je vozač automobila odbio zaustaviti svoje vozilo u Hadžićima s kojim se, potom, zabio u patrolni automobil u Pazariću. Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše, a jedan teže tjelesne povrede.

“Policijski službenici Policijske stanice Ilidža jutros u 03.30 sati pokušali su zaustaviti jedno putničko motorno vozilo koje se nije zaustavilo na znak policijskih službenika i nastavilo je kretanje u pravcu Hadžića, a zatim u pravcu Pazarića. Za tim vozilom su se uključili ostali policijski službenici koji su nastavili potragu, kojom prilikom je vozilo u mjestu Resnik udarilo u policijsko vozilo koje se prevrnulo”, podsjetila je Kuldija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad