Svetozar Pudarić, Azra Muzur i Ines Kavalec u Novom danu

Vijesti 23. maj 201915:45 > 15:49
N1

U Novom danu u petak ujutro možete pogledati:

U nedjelju izbori za predsjednika SDP-a Bosne i Hercegovine. O kandidaturi, protukandidatima, programskim idejama i aktuelnim političkim temama za Novi dan govori jedan od kandidata, Svetozar Pudarić.

Ima li išta sporno u zapošljavanjima u KJKP ViK, kakvi su odnosi sa aktuelnim rukovodstvom Kantona Sarajevo, do koje faze su popravci i sanacije vodovodnih cijevi u KS – za Novi dan govori Azra Muzur, direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i Kanalizacija.

Nevladina organizacija “Dajte nam šansu”, udruženje za podršku i pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama otvorilo je šesti servis centar u BiH, i to u Zenici. U međuvremenu, u FBiH na čekanju Nacrt o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom, a predstavnici vlasti u KS proveli su dan kao volonteri ovog udruženja. Naša gošća je Ines Kavalec, predsjednica udruženja “Dajte nam šansu”.

Uživo smo u Bonnu, analiziramo kako mediji s njemačkog govornog područja izvještavaju o dešavanjima u BiH, regionu. Za N1 govori Mehmed Smajić, novinar Deutsche Welle-a.

U rubrici press naš gost je Vladimir Čolaković, voditelj i urednik TV1.

Govorimo i o projektu Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice – da bi prijevremeno rođene bebe u BiH bile zdrave i snažne potrebna im je podrška svih nas. Naša tema je i sport – devete sportske igre mladih održavaju se u Bosni i Hercegovini i to u 38 bh. gradova. Prošle godine, ove igre okupile su gotovo 50 hiljada mladih ljudi, a njih 1.900 učestvovalo je u finalu takmičenja u Sarajevu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad