Intenzivirana potraga za dječakom iz Begovog Hana i Almirom Gluhićem

Vijesti 24. maj 201911:31 > 11:40
FUCZ

Jutros je intenzivirana potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju.

FUCZ sa svojih 40 pripadnika, šest čamaca sa posadama – timovima za spašavanje na vodi, kojima su pridružilo osam članova SRK Neretva sa dva čamca, koji su služba FŠCZ za spašavanje na vodi.

Pretraživat će korito rijeke Bosne od Begovog Hana do Doboja, a u zavisnosti od situacije na terenu potraga će biti proširena.

U potragu su uključeni i timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, Kajakaški klub „505“ iz Žepča, GSS Žepče, a pridružili su se i lovci, članovi porodice i mještani.

Potragu na vodi dodatno otežava smanjena vidljivost usljed zamućenosti rijeke Bosne pa je isključen angažman ronilaca. Otežavaju je i nakupine smeća i otpadnog materijala na obalama rijeke koje treba pregledati, kao i postojanje minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča, zbog čega FUCZ dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi.

FUCZ

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu ulazi u svoj deseti dan, a za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja, koja je od 5. maja fokusirana na rijeku Bosnu kada je njegova odjeća i lične stvari pronađena na obali ove rijeke u mjestu Porobići.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad