Ambasada SAD očekuje brzu i temeljitu istragu 'slučaja korupcije' u VSTV-u BiH

Vijesti 24. maj 201913:05 > 13:07
Ambasada SAD u BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini upoznata je s navodima o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje.

U izjavi za Fenu ponovili su da je nezavisno pravosuđe temelj svake demokratije te da svi, a posebno visoki zvaničnici u pravosuđu, trebaju da se pridržavaju najviših standarda u obavljanju svojih dužnosti.

Izrazili su očekivanje da navodi o umiješanosti predsjednika VSTVBiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje budu brzo i temeljito istraženi, rečeno je Feni u Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Na Fenin uputi o istom slučaju iz Ureda visokog predstavnika u BiH rečeno je da taj slučaj ne žele komentirati te da imaju nadležne institucije koje se trebaju baviti time.

Internet portal “Žurnal” objavio je snimak koji dovodi u vezu Tegeltiju s koruptivnim radnjama odnosno trgovanjem istragama. Predsjednik VSTV-a BiH demantira te navode tvrdeći da se radi o pokušaju njegovog diskreditiranja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad