Nermin Nikšić, Vlado Adamović i Nerzuk Ćurak u Danu uživo

Vijesti 24. maj 201913:39 > 13:43
N1

U Danu uživo danas gledajte:

– Članovi Socijaldemokratske partije BiH u nedjelju će izabrati novog predsjednika SDP-a. Ovim povodom naš gost aktuelni predsjednik i kandidat za novog predsjednika SDP-a Nermin Nikšić.

– BiH potresa još jedna pravosudna afera u koju je uključen predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija. Istraga će pokazati da li video koji diskredituje Tegeltiju pokazuje kako je pravosuđe u BiH ozbiljno uzdrmano. O ovoj aferi, stanju u pravosuđu razgovaramo sa advokatom Vladom Adamovićem, nekadašnjim sudijom Suda BiH.

– Sve do nedjelje oko 500 miliona građana Evropske unije glasa na evropskim izborima i bira 571 kandidata u Parlamentu Evropske unije. Evropa bira između umjerene struje i krajnje desnice. Šta se može očekivati od ovih izbora? Kakva je budućnost EU? Šta se može promijeniti nakon izbora za Evropski parlament za BiH, razgovaramo sa profesorom Nerzukom Ćurkom sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

– Večeras u 18.30 sati počinje emitovanje centralne informativne emisije Dnevnik te će biti predstavljen i novi Informativni program Nove BH. Iz sarajevskog studija gledatelje će pozdraviti voditeljski par Armina Čengić i Vlado Marić, a već dan kasnije najaktuelnije vijesti iz zemlje i svijeta prezentirat će Amina Hodžić i Aleksandar Hršum. Upravo su kolege Hodžić i Hršum naši današnji gosti.

– Šesti po redu OK Fest bit će održan 12, 13. i 14. jula na Tjentištu. Šta vas očekuje te šta donosi posebna OK akcija, saznajte u Danu uživo.

Pratimo i ostale dnevne aktualnosti.

Slaviša Starčević s vama je od 16 do 18:30.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad