Dino Kalesić, Sanin Čepalo, Svetlana Broz i Darko Brkan u Novom danu

Vijesti 24. maj 201913:48 > 13:50
N1

U Novom danu sutra gledajte:

24. je godišnjica zločina na tuzlanskoj kapiji. 25. maja 1995. godine u 20 sati i 55 minuta od granate ispaljene s položaja Vojske RS na planini Ozren ubijena je 71 mlada osoba, a ranjene 124. Najmlađa žrtva bio je Sandro Kalesić. Njegov otac Dino govori za Novi dan.

25. maj širom bivše Jugoslavije nekada se masovno slavio kao Dan mladosti i rođendan nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita. I danas, 39 godina poslije Titove smrti, u brojnim gradovima regiona sjećanje na taj praznik, a i njegovo obilježavanje i dalje živi. O Danu mladosti nekada, jednom prošlom vremenu za Novi dan govori Titova unuka Svetlana Broz.

Dan mladosti će i u Sarajevu biti obilježen odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomenik Josipa Broza Tita. Organizatori obilježavanja poručuju – ovo je dan sjećanja na zajedništvo, toleranciju i uvažavanje. Sanin Čepalo iz Mladih antifašista SABNOR-a BiH s nama je ovog jutra.

Naslovnice dnevne štampe i aktuelne događaje komentarišemo sa Darkom Brkanom, osnivačem udruženja “Zašto ne”

Popularni bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, u nedjelju u Mostaru odmjerava snage sa Mađarom Mate Kristofom, što mu je ujedno i priprema za odbranu naslova prvaka Evrope u WBO verziji. Edin je naš gost.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad