Počeo protest grupe Babinci zbog uništenog puta

Vijesti 24. maj 201915:30 > 15:35
N1

Lokalna akcijska grupa Babinci započela je protest pored puta Zenica-Arnauti, u mjestu Babin sliv, zbog oštećenja na putu koja su nastala usljed izgradnje vijadukta Koridora Vc.

Njihov osnovni zahtjev jeste popravka dijela puta koji je uništen i razrušen prilikom izgradnje vijadukta. Kažu kako će ostati u Babinom slivu dok neko ne riješi njihov problem, ali i da su ovi mirni protesti samo upozorenje.

Najavili su potpunu blokadu puta, odnosno obustavu saobraćaja na ovom dijelu, ukoliko ne dođe do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Do ispunjenja tih zahtjeva ne može da dođe jer kako kažu, niko nema sluha. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović kaže da je popravka puta u nadležnosti Zeničko-dobojskog kantona, ali u ZDK ističu da je to ipak nadležnost Grada Zenica.

Prema riječima reportera N1 Adija Bebanića, u pitanju je jedan od najprometnijih puteva u ovom dijelu BiH, put Zenica – Arnaut i put prema Kaknju, na kojem nije moguće mimoilaženje dva automobila iz suprotnih pravaca.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad