Mladi poručili: Premladi da se sjećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo

Vijesti 24. maj 201918:34 > 18:36
YIHR

"Premladi da se sjećamo, odlučni da nikada ne zaboravimo", poruka je kojom su danas aktivistice i aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava u BiH obilježili zločin na Bradini koji se desio 25.maja 1992.godine. Na taj način su mladi obilježili zločin koji se desio prije 27 godina gdje su ubijeni nevini civili ovog sela blizu Konjica.

Obilježavajući ovakve datume naglašava se značaj suočavanja sa prošlošču, te da građani Bosne i Hercegovine trebaju znati za svaki zločin koji se desio na ovim prostorima, jer na taj način stvaramo bolju budućnost koja se neće zasnivati na greškama prijašnjih generacija.

YIHR

“YIHRBiH će i u budućnosti da se bavi memorijalizacijom i obillježavanjem ovakvih datuma, te poziva sve zainteresovane mlade ljude da im se pridruže u podizanju svijesti o ovakvim događajima. Zločini se ne smiju zaboraviti i svaka je nevina žrtva jednaka”, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

%MCEPASTEBIN%