SDP BiH danas bira novog predsjednika stranke

Vijesti 26. maj 201907:46 > 07:49
N1

Članstvo SDP-a BiH u danas bira novog predsjednika. Nekoliko desetaka hiljada članova moći će birati između tri kandidata. Birališta će biti otvorena u 7 sati ujutro, a zatvaraju se u 19 sati.

Podsjetimo, stranačkim izborima prethodile su trzavice među proukandidatima, ali i u članstvu SDP-a.

Edin Delić, Svetozar Pudarić, Nermin Nikšić – tri su kandidata za predsjednika SDP-a. Pravo da ih bira na izborima ima 45.000 članova ove stranke.

Mogle su se čuti teške riječi tokom predizborne kampanje, ponaprije od Nikšićevih protukandidata, ka aktualnom rukovodstvu SDP-a.

“Mi nismo imali 8 mjeseci Glavni odbor, nakon izbora jedan duži period, gdje smo morali o tome razgovarati, o tim temama, i tražiti rješenja. Tako da smo propašću projekta zvanog BH blok mi u Tuzli imali opciju ili sa SDA ili sa PDA, što za nas nije dobro ni jedno ni drugo. U tom periodu dolazi do jednog stava GO, gdje nama Nikšičć kaže da nema stava o tome, pa su na Glavnom odboru, snagom glasova i lobiranja, što je bilo, očito – nametne stav”, izjava je Edina Delića, kandidata za predsjednika SDP-a.

Kandidati su dužni i poštovati izbornu šutnju, 24 sati prije otvaranja birališta. Izbore provodi Centralna izbora komisija SDP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad