Čović: Evropski izbori prilika da se naš glas čuje u Bruxellesu

Vijesti 26. maj 201910:32 > 10:34
N1

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora HNS Dragan Čović kazao je kako su izbori za Europski parlamenti prilika da se glas Hrvata iz BiH čuje u Bruxellesu.

– Ako već imamo priliku da budemo dio europskog izbornog procesa, time i dio europske infrastrukture, očekujem, prije svega, da bude pristojna izlaznost u Bosni i Hercegovini, barem desetak puta izraženija nego prije pet godina. Vjerujem kako ćemo imati i našu predstavnicu u Europskom parlamentu, kao što smo je imali i do sada – izjavio je Čović nakon što je u nedjelju ujutro u Mostaru glasova na izborima za Europski parlament.

Dodao je kako sudjelovanje hrvatskih državljana koji žive u BiH na izborima za Europski parlament predstavlja šansu da se poboljša odnos europarlamentaraca prema BiH te da se potakne priča o daljnjem proširenju Europske unije.

– Mi već odavno govorimo kako smo dio Europe samo moramo postati dio tih institucija. Davno smo predali zahtjev za kandidatski status, nismo ga još dobili, ali na ovaj način postajemo dio europskog procesa. Nadam se da će to ubrzati i sve odnose u Bosni i Hercegovini i da ćemo vrlo brzo otvoriti te procese i sustići naše istočne susjede – zaključio je Čović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad