Grgić: Bilo pokušaja miješanja članova drugih stranaka u izbore u SDP-u

Vijesti 26. maj 201913:47 > 13:55
N1

Predsjednica Centralne izborne komisije SDP-a Mira Grgić saopćila je dosadašnje stanje povodom današnjeg izbora novog predsjednika stranke, ističući da nije bilo velikih incidenata, ali da ima miješanja nekih drugih stranaka u izborni proces.

Kako javlja reporter N1 Boris Brezo koji prati današnju situaciju sa glasanjem i izborom novog predsjednika SDP-a, Grgić je saopćila da većih neregularnosti tokom glasanja nije bilo, ali da je zabilježen pokušaj miješanja članova druge stranke u izborni proces.

S obzirom da je bilo navoda o fizičkom obračunu u Bratuncu, Grgić je kazala da će CIK SDP tek zauzeti stav o tom događaju.

Što se tiče izlaznosti, CIK SDP-a prikuplja podatke i danas u 14.30 sati ta komisija će imati sjednicu i precizne podatke o izlaznosti do 14 sati.  

– Jutros je izlaznost bila prilična i nadamo se da će do kraja izbornog dana, odnosno do 19 sati, dostići izlaznost sa prošlih izbora koja je bila 75 posto – dodala je Grgić.  

Navela je da, kako je to očekivano i normalno, ima prigovora i žalbi, poput onih da su prijavljeni jedni posmatrači, a pojavili se drugi, te da blizu biračkih mjesta ima određenih lobiranja.

 – Centralna izborna komisija ima mnogo više informacija o izbornom procesu nego što misle oni koji pokušavaju objasniti šta se gdje dešava. Vjerujte da će se mnogi postidjeti kada objavimo neke detalje, šta je ko pokušavao uraditi – kazala je Grgić napominjući da izborni proces u cjelini protiče na demokratičan i pošten način.

Više detalja i informacija saznajte tokom dana u informativnim emisijama N1 televizije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad