UŽIVO na N1: Pratite program posvećen izborima za Evropski parlament

Vijesti 26. maj 201915:38 > 19:47
N1

Danas je glasala 21 zemlja Evropske unije na evropskim izborima, a među njima je bila i Hrvatska. U programu N1 televizije pratite specijalni program povodom izbora za Evropski parlament.

Latvijci, Maltežani i Slovaci su glasali u subotu, a Britanci, Holanđani, Irci i Česi ranije ove sedmice.

Od četvrtka do nedjelje oko 418 miliona glasača širom 28 zemalja EU moglo je sudjelovati na izborima, u jednim od najvećih svjetskih demokratskih izbora na svijetu.

Izborima započinje novi politički ciklus u Evropskoj uniji, koji uključuje i promjenu vodstva njenih institucija. Također, izbori dolaze u vrijeme planiranog izlaska Velike Britanije iz Unije te prijetnji koje dolaze izvana i iznutra.

Ove godine prvi put istovremeno će se objavljivati podaci o izlaznosti birača u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 12 izabranih hrvatskih zastupnika, 11 će zastupnika odmah nakon izbora u EP u Brisel, a jedan preostali počet će mandat nakon povlačenja Britanije iz EU-a.

Specijalni program N1 povodom izbora za Evropski parlament pratite UŽIVO putemOVOG LINKA.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad