Sužanj: Kome odgovara neformiranje vlasti u BiH

Vijesti 27. maj 201911:29 > 11:31
N1

U redovnoj rubrici Novog dana sa Amirom Sužnjem, urednikom BH radija 1 prelistali smo naslovnice dnevnih novina. Prokomentarisao je kome to odgovara neformiranje vlasti te pojasnio da su blokade na političkoj sceni BiH postojale i ranije, te da neće prestati ni kada se vlast formira.

“U ovom trenutku gospodinu Dodiku je najbitnije da se formira vlast, zbog činjenice da je pod velikim pritiskom svojih ljudi iz stranke da oni zauzmu sve te pozicije koje su im pripale i da poslije toga ništa ne rade”, kazao je Sužanj.

Kazao je kako je blokada u političkom životu BiH postala konstanta te da neće biti drugačije ni kada se formira vlast.

“Čitava država je u blokadi zato što nemamo formiranu vlast. Neke stranke su se blokadama non stop služile u svakoj varijanti. Ako im se ne sviđa zakon koji postoji na dnevnom redu, oni će napraviti blokadu, izbjeći sjednicu, zasjedanje ili donošenje odluke.”

Istakao je da dolaze novi momenti iz međunarodnih krugova koji će prisiliti političare u BiH da rade svoj posao:

“Imamo jednu stravičnu stvar – najplaćenije parlamentarce i visoke funkcionere u Evropi koji na posao ne dolaze sedmicama. Ne da ne rade ništa, nego ne dolaze na posao. To neko mora promijeniti.”

“BiH je država koju su političari napravili za sebe”, kazao je Sužanj rekavši kako političari nigdje u Evropi nemaju beneficije kao u BiH, te da država zbog toga ekonomski ne napreduje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad