Tomašić: Nažalost, naši lideri u BiH se ne bore za hrvatski narod

Vijesti 27. maj 201914:44 > 15:03
N1

Građani zemalja članica Evropske unije proteklih nekoliko dana birali su novi sastav Evropskog parlamenta a među njima ponovo se našla Ruža Tomašić, nositeljica liste Hrvatskih suverenista, inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Za N1 ističe, kako su izbornim rezultatima pokazali da "zajedništvo nema alternative".

“Kampanja je bila doista duga, mediji nam nisu bili naklonjeni, ankete su bile poražavajuće za nas ali mi smo znali da to nije istina jer na terenu je narod prilazio i hvalio tako da smo znali da ćemo dobro proći”, ističe Tomašić.

Ruža Tomašić je porijeklom iz BiH te je imala i veliki broj glasova iz BiH. Za N1 odgovara na pitanje koliko se hrvatski zastupnici, pogotovo oni sa bosanskohercegovačkim porijeklom, bore za rješavanje problema Hrvata u BiH, ali i za samu BiH.

“Kada govorim o BiH, uvijek govorim da bi BiH trebala biti prva primljena u EU jer bi onda puno problema bilo riješeno. Nažalost naši lideri u BiH se ne bore za hrvatski narod, niti lideri u Hrvatskoj.”

“Trebamo puno više raditi zajedno, puno više se dogovarati. Trebaju poltiičari odradit ono što kažu da će odraditi ili se jednostavno maknuti. Ne može neko 20 godina sjediti na istom mjestu, sve obećavati i nikad ništa ne napraviti”, dodaje Tomašić.

Hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini, za Evropski parlament mogli s glasati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Livnu i Vitezu, na ukupno 41 biralištu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad