Danas sjednice Kolegija oba doma Parlamenta BiH

Vijesti 28. maj 201907:10 > 07:12
N1

Za danas su najavljene sjednice Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebao biti utvrđen kriterij za izbor članova zajedničkih komisija, kao i kriteriji za izbor članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Pred rukovodstvom oba doma PSBiH naći će se i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brusa Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka. Jedna od tačaka dnevnog reda je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi sa imenovanjem Parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Podsjećamo, Komitet ministara Vijeća Evrope donio je odluku kojom se BiH dala još jedna šansa da prije junskog zasjedanja Vijeća Evrope imenuje delegaciju BiH, kako bi i BiH učestvovala u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope ove godine i u donošenju važnih odluka poput izbora novog generalnog sekretara, kao i u obilježavanju značajnog jubileja – 70 godina postojanja Vijeća Evrope.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad