Dragan Mektić, Dženan Đonlagić, Velma Šarić i Slobodan Popadić u Novom danu

Vijesti 28. maj 201915:30 > 15:36
N1

U Novom danu gledajte:

Za srijedu u 12 sati zakazan je protest ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, nakon što je poziv na okupljanje uputio ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić. Protestu će se priključiti i porodica Memić i članovi grupe Pravda za Davida. Mektićev poziv na proteste došao je nakon navoda i objave snimke online magazina Žurnal o umiješanosti predsjednika VSTV-a u koruptivne radnje. Za Novi dan govori Dragan Mektić.

Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn sutra u 11 sati na posebnoj sjednici Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta predstavlja mišljenje o kandidatskom statusu i analitički izvještaj za Bosnu i Hercegovinu. Šta možemo očekivati? Ovo je naša Tema jutra.

O formiranju vlasti u BiH, novim pokretima, novim-starim predsjednicima, koalicijama, općenito o politici u BiH za Novi dan govori Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.

Šesti WARM festival i ove godine okuplja ratne reportere, umjetnike, historičare, istraživače i aktiviste kojima je fokus na savremenim konfliktima. I ove godine izložbe, promocije knjiga, filmova, debate. Prvi put na WARm-u i Akademija za mlade. Velma Šarić, direktorica Centra za postkonfliktna istraživanja gošća je Novog dana.

U Sarajevu se održava treći History Fest koji traje do 02. juna. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala: Šta smo i da li smo išta naučili iz promjena koje su se odvijale u Evropi i Jugoslaviji tokom 1980-ih godina? Gost Novog dana prof. dr. Damir Agičić iz Zagreba.

Uživo smo u Banjaluci. Slobodan Popadić, novinar lista Euroblic gost je Novog dana u rubrici PRESS. Komentarišemo naslove dnevne štampe.

Srednja muzička škola Sarajevo sutra u 18 sati u BKC organizuje humanitarni koncert “Muzikom za život” Lejne Smajić. Učestvuju muzičke škole “Basics”, “Mali mozart”, OMŠ “Ilidža”, “Novo Sarajevo”, “Mladen Pozajić”, Škola za osnovno obrazovanje i Srednjoškolski Centar Istočno Sarajevo, Muzička akademija Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad