Lišen slobode zbog obljube nad djetetom mlađim od petnaest godina

Vijesti 29. maj 201910:22 > 10:27
Pixabay/ilustracija

Policija u Doboju dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv lica inicijala J.N. (1936.) s područja Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

“Za prijavljeno lice J.N. postoji osnov sumnje da je tokom 2018. godine, u namjeri zadovoljavanja svog polnog nagona, znajući da je maloljetno dijete i da je mlađa od petnaest godina te da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje, dodirivalo oštećenu po raznim dijelovima tijela, a potom istoj prijetilo i govorilo pogrdne riječi nakon što se u sva tri slučaja od istog otrgnula i uspjela pobjeći”, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Navedeno lice je jučer lišeno slobode i nakon izvršene kriminalističke obrade predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad