Nermin Alešević, Muriz Memić i Mladen Bosić u Danu uživo

Vijesti 29. maj 201911:36 > 11:40
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne događaje, evo što vas očekuje:

– U Sarajevu prosvjedi zbog rada pravosuđa, a sve zbog afere “Potkivanje”. Sve je pokrenuo njegov video snimak, on je Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše i danas govori za N1. Pitamo ga zašto traži imunitet i zašto se osjeća nesigurno?

– Na prosvjedima danas i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji posljednjih nekoliko godina organizuje prosvjede zbog nezadovoljstva radom pravosuđa i nerješavanja slučaja ubojstva njegovog sina. Uz odvjetnika Ifeta Ferageta, danas je naš gost.

– Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn predstavlja Mišljenje o kandidatskom statusu i analitički izvještaj za Bosnu i Hercegovinu. Što je poručio? Ovu i druge aktualne teme analizira Žarko Papić, politički analitičar.

– Zašto kaže da u SDS-u ima ljudi koji bi stranku stavili pod Dodikovu kontrolu, kako gleda na neformiranje vlasti te hoće li Srpska demokratska stranka pokušati i s kim napraviti vlast, odgovara izaslanik SDS-a u PS BiH Mladen Bosić.

– Poslije jučerašnjeg upada specijalnih jedinca kosovske policije, situacija na sjeveru Kosova je mirna, ali i dalje postoji izvijesna napetost. Za danas u podne zakazan je prosvjed u središtu Kosovske Mitrovice. Uživo smo na jestu događaja, te donosimo i reakcije iz Beograda.

– Za njega kažu da je multitalentirani karizmatik i vokalni virtuoz, upoznali smo ga prije šesnaest godina kroz realty show, a danas strpljivo gradi solo karijeru. Ima novu pjesmu, neki kažu, pravi ljetni hit, pjesmu “Budi”. Saša Lozar naš je glazbeni gost.

Zvonko Komšić je i danas s vama od 16 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad