Stanivuković na protestima: Ovo je borba za život, gospoda štite jedni druge

Vijesti 29. maj 201912:51 > 12:54
N1

Protestima u Sarajevu ispred pravosudnih institucija BiH priključio se i Draško Stanivuković, narodni poslasnik iz NSRS.

Stanivuković se kratko obratio okupljenim, kazavši da današnji protesti predstavljaju “borbu za život”.

“Hvala vam što ste došli ovdje danas. Ovo je borba za život. Ništa više, nego samo za život. Svaki put kad kažu da se bore za bolji život, nema boljeg dok nema prava na život. U FBiH se desio slučaj sa Dženanom Memićem, navodna saobraćajna nesreća. Imate u Banjaluci slučaj Nikole Đurovića, navodno neko ga slučajno udario. Gospoda se ujedine i štite jedni druge. Imate i Davida Dragičevića”, kazao je Stanivuković i dodao:

“Da vam objasnim šta znači naša borba, gospoda sa svih strana i Dodik i Čović i Izetbegović, bez izuzetka kako se zovu i gdje žive, 20 godina pustoše budžete. I vaš novac kradu. Ovo je suština, gospoda dođe i uzme jedan milion dnevno, pa dva, pa tri…”.

Također, na proteste su iz Banjaluke stigli članovi grupe “Pravda za Davida”.

Prisutnim se ranije obratio i ministar Dragan Mektić:

“U pravosudnim insistucijama je ovladao kriminal, korupcija, nepotizam. Zato mislim da je jedina šansa, jedini način da narod u ovoj državi kroz demokratski pritisak riješi i uzme stvar u svoje ruke. Hoćemo pravnu državu, a to je da lopovi, tajkuni i kriminalci koji su na odgovornim pozicijama budu bezuslovno procesuirani. Hoćemo pravnu državu”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad