Počela sjednica Vijeća ministara BiH

Vijesti 29. maj 201912:54 > 12:57
N1

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja prošle sedmice nije mogla biti održana zbog nedostatka kvorum za rad i odlučivanje, počela je danas u Sarajevu.

U najavi današnje sjednice navedeno je da je, nakon provedenih konsultacija sa zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, za sjednicu predložen dnevni red na kojem je, između ostalog, Odgovor na pismo komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna o stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja.

Među predloženim tačkama dnevnog reda je i Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, kao i Prijedlog migracionog profila BiH za 2018. godinu.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu “Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“, te Izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru 5-C za 2018. godinu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad