Vijeće ministara BiH usvojilo tekst odgovora na pismo Johannesa Hahna

Vijesti 29. maj 201915:44 > 15:46
N1

Vijeće ministara BiH na 172. sjednici u Sarajevu usvojilo je tekst odgovora na pismo komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna o stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja i dalo saglasnost predsjedavajućem Vijeća ministara BiH da ga uputi evropskom komesaru.

Naloženo je svim nadležnim institucijama BiH da redovno izvještavaju Ministarstvo vanjskih poslova o napretku u provedbi reformskih mjera uvezivanja. 

Naglašeno je da BiH ostaje opredijeljena za daljnje aktivno učešće u regionalnim procesima, prvenstveno Berlinskom procesu, odnosno Agendi za povezivanje u sektorima transporta i energetike te ekonomskom povezivanju u okviru Regionalnog ekonomskog područja.

U odgovoru se daje pregled ostvarenog napretka u provođenju reformskih mjera povezivanja u oblastima saobraćaja, energije, regionalnog ekonomskog prostora, uključujući i finaliziranje bilateralnih ugovora u cilju pristupanja Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /WTO/, investicija, mobilnosti radne snage te digitalizacije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad