Dodik primio novoimenovanog ambasadora Suverenog reda malteških vitezova u BiH

Vijesti 29. maj 201916:58 > 17:00
N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Suverenog reda malteških vitezova u Bosni i Hercegovini Pawela Gieryńskog.

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Suverenog reda malteških vitezova su kontinuirano dobri i prijateljski.

Izražena je zahvalnost na dobroj saradnji i humanitarnoj pomoći Suverenog reda malteških vitezova Bosni i Hercegovini, te interes za nastavak pružanja humanitarne pomoći Malteškog reda najugroženijim kategorijama stanovništva, i u oblasti zbrinjavanja raseljenih lica.

Ambasador Gieryński je potvrdio posvećenost nastavku dobrih i prijateljskih odnosa BiH i Suverenog reda malteških vitezova.

N1

Razgovarano je o potrebi zaključivanja Sporazuma o saradnji Bosne i Hercegovine i Suverenog reda malteških vitezova, što bi dodatno poboljšalo bilateralne odnose dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je uspješan mandat ambasadoru Suverenog reda malteških vitezova u Bosni i Hercegovini Pawelu Gieryńskom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad