Sonja Biserko za N1 o protestima: Sve pobune su važne, mogu biti okidač

Vijesti 29. maj 201917:29 > 17:33
N1

Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, gostujući u emisiji Pressing na N1 govorila je o protestima koji su danas završeni ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u Sarajevu, kazavši da taj vid protesta može da bude okidač za promjene.

Prema njenom mišljenju društva su deaktivirana, izgubljeno je povjerenje u partije – a takva je situacija u kompletnom regionu.

“To može da bude okidač. Ceo region ima sličnu ili istu situaciju kada je reč o građanima. Sve pobune, male inicijative su važne. One nisu dovoljne još da bi se promenio sistem u kojem preovladava korupcija. Pobuna, ne znam kako će se završiti – ali može da bude važan okidač”, kazala je.

“Društvo se deaktiviralo, izgubilo je poverenje u partije. Vučić je kod nas devastirao partije. Protesti traju dugo, a pobuna građana je važna, pogotovo u manjim mestima. Opozicija nije artikulisana na način da obećava alternativu. Stav o Kosovu, BiH, Crnoj Gori, devedesetim, svi izbegavaju te teme. Nije se artikulisala alternativa koja bi bila relevantna i koja bi zahteve građana predstavila kao političku energiju neophodnu za promene”, pojasnila je.

Pressing sa Sonjom Biserko gledajte večeras u 20:00 sati na N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad