Avdo Avdić, Admir Katica, Šefik Džaferović i Darko Kaciga u Danu uživo

Vijesti 30. maj 201911:39 > 11:42
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Gost Dana uživo je novinar Žurnala Avdo Avdić, koji je objavio aferu “potkivanje” u koju je involviran sam predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija. O Tegeltijinom demantiju, optužbama da je krajnji cilj afere njegova diskreditacija, protestima, reakcijama bh. političkog vrha i međunarodne zajednice na novu pravosudnu aferu Avdić govori za našu emisiju.

Pravosudna afera i zastoj u procesu formiranja vlasti teme su intervjua sa članom Predsjedništva BiH i potpredsjednikom SDA Šefikom Džaferovićem koji u današnjem Danu uživo donosimo u cijelosti.

Uveliko traju pripreme za obilježavanje 24. godišnjice od genocida u Srebrenici. Prema posljednjim informacijama za sada će 11. jula u Potočarima biti ukopani ostaci 25 osoba. Paralaleno, traju pripreme za Memorijalne pohode koji se svake godine održavaju uoči obilježavanja godišnjice. O svemu govorimo sa današnjim gostima, a oni su Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida u Srebrenici i Munir Habibović, predsjednik pododbora Marš mira Nezuk – Potočari.

O prijedlozima izmjena i dopuna zakona o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima Kantona Sarajevo danas razgovaramo sa kantonalnim ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom. Katica je i bivši šef kabineta Milana Tegeltije te je nova pravosudna afera jedna od tema našeg razgovora.

Dubrovački avdokat Darko Kaciga, osoba koja dugi niz godina u javnom prostoru djeluje kao zastupnik antifašističkih ideja, večeras u Sarajevu ima promociju knjige ‘Suočavanje/prolegomena za dubrovačku Hrvatsku’. O knjizi, o tome kako je biti antifašista u Hrvatskoj, zašto je za njega tzv. Herceg-Bosna elementarno zlo, govori za našu emisiju.

Jovančić Family naziv je muzičkog projekta koji su pokrenuli dva brata i sestra, Đorđe, Marko i Ana Jovančić. Ova talentovana porodica najavljuje muzičku priču u okviru koje će komponovati, svirati, pjevati i sami snimati spotove. Danas pjevaju u našem studiju.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad