VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Vijesti 30. maj 201919:47 > 19:53
N1

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić, a na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Fadila Amidžić. 

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju tužioca Tužilaštva BiH Igor Dubak, Senad Osmić, Mladen Furtula te Ahmed Mešić. 

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 10. juna, dok novi mandat glavnim tužiocima Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona počinje sa danom donošenja odluke o imenovanju, saopćeno je iz VSTV BiH.

Također, Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a izjavio je da za imovinske kartone i ocjenjivanje rada koji se navode u pismu Delegacije EU, Ambasade SAD-a i OSCE-a ne postoji nikakva odgovornost VSTV-a.

Tatjana Petrović Jovanović, šefica Odjela za pravna pitanja navela je kako je zakazala komunikacija sa pravosudnom zajednicom.

Amila Kunosić, članica VSTV-a predložila je da svi članovi Vijeća daju svoje imovinske kartone i da jedan takav akt pošalju kao VSTV svim nositeljima rukovodećih pozicija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad