Tegeltija o protestima: Nemam ništa protiv, ministar ne može biti organizator

Vijesti 30. maj 201920:46 > 20:52
N1

Nakon sjednice VSTV-a, koja je počela u 10:00 sati - medijima se obratio Milan Tegeltija, predsjednik te institucije. Javnost je najviše zanimao njegov iskaz koji je dao Tužilaštvu BiH povodom snimka kojeg je objavio Online magazin "Žurnal", kao i teksta pod naslovom "Predsjednik VSTV-a uhvaćen u korupciji: Milan Tegeltija trgovao krivičnim istragama!"

“Oko saslušanja. U toku sjedince smo poslali saopštenje, gdje smo obavijestili da sam saslušan u svojstvu svjedoka oko snimma koji je objavljen. Ona je u suštini ista kao ono što sam rekao medijima, samo detaljnija. Dao sam saglasnost i rekao sam da žele – da sve što se pronađe – da sve dostave javnosti, jer moja je obaveza da javnost zna šta sam ja rekao. Šta će Tužilaštvo uraditi…”, kazao je.

VEZANE VIJESTI

Komentarisao je i održane proteste ispred VSTV-a, koji su održani u utorak, 29. maja.

“VSTV ni ja lično nemam ništa protiv sa organizacijom protesta. Ono na što sam reagovao je činjenica da je ministar bezbjednosti, član stranke i efektivni ministar ne može biti organizator građanskih protesta. Svi građani koji se odazovu pozivu pristaju da budu u političkim protestima. Sami protesti kada su organizovani od građanskih inicijativa su demokratska forma, s tim nemamo problem”, poručio je Tegeltija.

Na pitanje da li postoji li mogućnost da bude osumnjičen u predmetu – Tegeltija je rekao:

“Ništa nisam čuo, ja nisam razgovarao sa tužiocima, izuzev što sam dao iskaz”, kratko je kazao predsjednik VSTV-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad