VSTV bez zaključka o pismu Delegacije EU, OSCE-a i Ambasade SAD-a

Vijesti 30. maj 201920:59 > 21:01
N1

Sjednica VSTV-a završena je u Sarajevu bez zaključka o pismu koje je uputila Delegacija EU, OSCE i Ambasada SAD-a, javlja reporterka N1, Tina Jelin Dizdar, koja je pratila događaj.

Predsjednik ove institucije, Milan Tegeltija, kazao je da je ovome potrebno pristupiti hladne glave i onda odlučiti kako se postaviti.

“Mi smo institucija koju čine ljudi i kao takvi, mi možemo pogriješiti. Trebamo se sabrati, osmisliti adekvatnu reakciju i onda hladne glave odlučiti kako ćemo se postaviti. Svi smo opredjeljeni za potpunu implementaciju evropskih standarda”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

“Pismo je atak na nas, u vrijeme kada ministar sigurnosti poziva na državni udar. S namjerom se vrši pritisak. Šta znači da nećemo dobiti novac, ja na to ne mogu pristati”, izjavila je Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a.

Tatjana Petrović Jovanović, šefica Odjela za pravna pitanja navela je kako je zakazala komunikacija sa pravosudnom zajednicom.

Na sjednici je VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija. Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić, a na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Fadila Amidžić.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su: na poziciju tužioca Tužilaštva BiH Igor Dubak, Senad Osmić, Mladen Furtula te Ahmed Mešić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad