Bačić o Danu bijelih traka: Ja nisam izgubio djecu, meni su djecu ubili

Vijesti 31. maj 201911:18 > 11:36
N1

"Ja nisam izgubio djecu, meni su djecu ubili. To nije ključ ili predmet da se izgubi", kazao je za N1 Fikret Bačić povodom današnjeg obilježavanja Dana bijelih traka u Prijedoru. Bačić se više godine bori za izgradnju spomenika ubijenoj djeci Prijedora.

Ja nisam izgubio djecu, meni su djecu ubili. To nije ključ ili predmet da se izgubi. Moju su djecu strijeljali, oružane snage VRS, strijeljali su njih 32. Moju kćerku od šest godina i sina od 12 i još 18 djece i 14 žena. Ubili su 29, troje je preživjelo“, kazao je Bačić za N1 povodom obilježavanja Dana bijelih traka u Prijedoru.

Ove godine kao i svake organizujemo obilježavanje Dana bijelih traka u Prijedoru. Okupit ćemo se na početku šetalačke zone grada Prijedora, povezaćemo trake sa imenima ubijene djece, zatim ćemo krenuti na Trg Zorana Kalice gdje će se obratiti predstavnici bijelih traka. Potom ćemo se vratiti na most i povezati trake na most i time simbolizirati spomenik ubijenoj djeci“, dodao je.

Bačić je kazao da se spomenik ubijenoj djeci i dalje čeka.

Spomenik se i dalje čeka. Gradonačelnik nas je primio i obećao da će obaviti razgovore, da će to ići na Skupštinu i da ćemo se ponvoo sastati gdje ćemo imenovati grupu koja će voditi izgradnju spomenik. Dogovorili smo da to bude kompleks spomenika, na jednom mjestu Spomenik djeci ubijenoj u Drugom svjetskom ratu, na drugom djeci ubijenoj u ovom ratu“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad