Izlila se rijeka Jala u Tuzli

Vijesti 01. jun 201915:40 > 15:42
Tuzlanski.ba

Rijeka Jala izlila se kod Tehnološkog fakulteta i Studentskog doma u Tuzli, nakon što je vodostaj te rijeke ubrzano rastao od ranih jutarnjih sati zbog obilnih padavina.

Portal Tuzlanski.ba javlja da je kod Tehnološkog fakulteta i Studentskog centra u Tuzli zabilježeno izlijevanje rijeke. Izvor navodi da su na mjestu događaja pripadnici Civilne zaštite, zajedno sa pripadnicima MUP-a TK i Profesionalne vatrograsne brigade Tuzla.

Nabujala voda prijeti da odnese i most koji vodi prema Omegi kao i sonovod u neposrednoj blizini. Poplavljena su i dvorišta okolnih kuća. Most je trenutno ograđen žutom trakom i osiguravaju ga pripadnici policije, navodi portal.

Pojačan intenzitet padavina tokom noći, ali i prvog dana vikenda zabilježen je i u Dobošnici, Krtovi, Lukavac Mjestu. Oglašavale su se sirene za opasnost.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad