Tuzlanski kanton: Voda preplavila mostove, poplavljene kuće

Vijesti 01. jun 201918:49 > 18:52
Fena

Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona zaprimio je danas u periodu od 13.30 sati do 16.00 sati veliki broj prijava građana o poplavama i prelijevanja mostova i izlijevanju rijeke Jale i mnogobrojnih potoka na području grada Tuzle.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

 Kako je potvrđeno iz ovog Operativnog centra, Most Breške je srušen, voda se prelijeva i ugrožene su tri kuće.

“U naselju Crno blato 55 potok podiže most, a mostovi Simin Han, Jahići, Tanovići su preplavljeni. U ulici Ahmeta Kobića odsječen je put prije Borića prema Gornjoj Tuzli, tako da je odsječeno 25 kuća. U naselju Crvene njive pokrenulo se manje klizište, a u naselju Grabovica prijeti izlijevanje potoka”, kazali su iz  Operativnog centra.

U općini Lukavac došlo je do većeg plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u mjesnim zajednicama Huskići, Hrvati, Bokavići i Šikulje.

VEZANE VIJESTI

U Gračanici je zbog kišnih padavina došlo do većeg plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u MZ Orahovica. U ovoj Mjesnoj zajednici Bajički potok se izlio iz korita i poplavljeno je 10-ak stambenih objekata u centru MZ.

U dijelu Donje Orahovice iz korita se izlila i Rašljevačka rijeka, tako da ima poplavljenih i ugroženih objekata u naselju Karići – Bečići.

U MZ Miričina došlo je do izlijevanja lokalnog potoka i Miričina-polje i ugroženo je nekoliko stambenih objekata.

Na magistralnoj cesti u dijelu Lohinje poplavljeno je više mjesta i voda prelazi preko ceste.

Vodostaj rijeke Spreče na mostu Karanovac u 15.00 sati iznosio je 194 cm, podaci su koje trenutno ima Operativni centar Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad