Ćerimagić, Bajić, Jarni, Karahasan, Katana i ef. Alić u Novom danu

Vijesti 02. jun 201919:44 > 19:45
N1

U temi jutra danas govorimo o evropskom putu BiH. Naša zemlja dobila je pozitivno mišljenje za kandidatski status, a da bi pristupila pregovorima o kandidatskom statusu, BiH mora promijeniti gotovo cijeli sistem. Adnan Ćerimagić - Analitičar Inicijative za evropsku stabilnost govori za Novi dan.

Bojan Bajić predsjednik Foruma za etiku i usklađenost u Bosni i Hercegovini danas je gost Novog dana. Govorimo o etici, protestima, ostavkama, korupciji u BiH.

Danas je posljedni dan posta ove 440. hidžretske godine. Postači su se uzdržavali od grešnih misli, hrane, pića od izlaska do zalaska sunca. Sutra nastupa ramazanski Bajram. Gost Novog dana Resul ef. Alić – Glavni Imam Centralne Džamije na Ilidži.

Na čelu internacionalnog žirija Sterijinog pozorja ove godine je bosanskohercegovački pisac Dževad Karahasan. U Novom Sadu održaće se i promocija njegove knjige “Noćno vijeće”, koja govori o događajima u Foči iz ‘91 godine. Kaže da mu je inspiracija bio jedan čovjek.

Poznata psihologinja Jasna Bajraktarević savjetuje. Danas govori o kontroli impulsivnosti, kontroli bijesa ili sve veće agresije u svemu što nas okružuje. Prof. dr. Jasna Bajraktarević naglašava da je kontrola bijesa – problem 21. vijeka.

Uživo smo u Banjaluci. Gordana Katana, novinarka Oslobođenja danas je naša gošća u rubrici PRESS.

Legenda hrvatskog fudbala, bivši igrač španskih, italijanskih, hrvatskih velikana. Bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske. Robert jarni govorio je za N1, razgovarao Semir Mustafić.

U Novom danu danas predstavljamo “Evropski parlament mladih u BiH”, organizaciju osnovanu kao dio mreže evropske organizacije koja djeluje u 40 evropskih zemalja i trenutno u BiH broji više od 150 članova. Njihova glavna misija je inspirisanje mladi ljudi i podizanje svijesti o trenutnim društvenim, političkim i kulturološkim temama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad