Ubistvo u pokušaju u Šekovićima, uhapšena četiri muškarca

Vijesti 03. jun 201908:12 > 08:14
Srna/Ilustracija

Četiri mladića uhapšena su u Šekovićima, zbog sumnje da su počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju osobe inicijala S.V. Iz Banje Luke.

Slobode su lišeni S.G. (1993.), M.M. (1986.), S.R. (1993.) i N.P. (1991.), saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijskoj stanici Šekovići je protekle noći prijavljeno da su u toj općini, nepoznate osobe fizički napala oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljile sa lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, odakle je upućen na Univerzitetski klinički centar Tuzla na daljnje zbrinjavanje – navedeno je iz policije.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan lišili slobode četiri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a sve daljnje aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad