Konaković: Školski kalendar donesen kad su ministar i premijer bili iz SDA

Vijesti 03. jun 201920:57 > 21:02
N1

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković reagovao je danas na saopćenje Kantonalnog odbora SDA, kojim je izražena zabrinutost odlukom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da drugi dan Bajrama bude radni za učenike i njihove nastavnike, prvi put nakon nekoliko decenija.

Konaković je stao u odbranu ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zinete Bogunić, kazavši da su napadi na nju neosnovani.

“Kalendar za ovu školsku godinu je donesen na početku školske 2018/19, u vrijeme kad su i ministar i premijer bili iz SDA. Po tom kalendaru je planiran jedan neradni dan za Bajram”, napisao je Konaković na Facebooku.

VEZANA VIJEST

Podsjećamo, iz KO SDA podsjetili su resornu ministricu da se drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida, tako da pored vjerske ima i dimenziju sjećanja na “najbolje sinove Bosne i Hercegovine, one koji su svoje živote položili baš u temelje naše slobode”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad