Darko Babalj dobio otvorene prijetnje likvidacijom, reagovao Vukota Govedarica

Vijesti 04. jun 201919:05 > 19:06
N1

Otvorene prijetnje likvidacijom upućene Darku Babalju, narodnom poslaniku i visokom fnkcioneru Srpske demokratske stranke upućene na javnom mjestu koje je zadokumentovao i MUP Republike Srpske su za svaku osudu i slika su stanja bezbjednosti u Republici Srpskoj, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica komentarišući prijetnje ubistvom upućene Babalju u Istočnoj Ilidži.

„Osuđujem ovaj otvoreni i javni napad na poslanika Srpske demokratske stranke i zahtjevam od nadležnih da smjesta liše slobode osobu koja je uputila prijetnju“, rekao je Govedarica u saopštenju stranke.

Predsjednik SDS-a je rekao da je u Republici Srpskoj stvorena klima u kojoj bahati pojedinci smatraju da mogu zaplašiti ili napasti bilo koga, pa čak i narodnog poslanika i proći nekažnjeno.

“Darko Babalj pored toga što je narodni poslanik, takođe je i predsjednik odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ovaj napad se dogodio upravo pred zasjedanje NSRS o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj. Ako neko misli da može da uputi prijetnje po život predsjedniku odbora za bezbjednost NSRS šta tek mogu da očekuju obični građani Republike Srpske“, zaključio je Govedarica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad