U Kalesiji proglašeno stanje prirodne nesreće

Vijesti 04. jun 201922:38 > 22:40
kalesija.ba

Na prijedlog komandanta Štaba Civilne zaštite Kalesija Seada Džafića, na večerašnjoj vanrednoj sjednici Štaba donesena je Odluka da se zbog poplava i klizišta proglasi stanje prirodne nesreće na teritoriji mjesnih zajednica: Tojšići, Kikači, Petrovice, Rainci Gornji, Rainci Donji i Vukovije Gornje.

Ekipe Civilne zaštite Općine Kalesija su na terenu te pružaju neophodnu pomoć u čišćenju terena.

Sastanku Štaba u Kalesiji prisustvovao je i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević koji je ujedno i komandant kantonalnog štaba Civilne zaštite.

VEZANE VIJESTI

“Moram reći da Kalesija, nažalost,  dijeli sudbinu i drugih općina u Tuzlanskom kantonu. Obistinile su se najave da će 2019.godina biti godina s obilnim padavinama. Sada treba Općinska komisija za procjenu šteta utvrditi koje su štete na području Kalesije. Ono u što sam se ja uvjerio dok sam bio na terenu da te štete nisu uopće male”, rekao je Klinčević

Općinski načelnik Sead Džafić naložio je Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu da što hitnije osposobe putne komunikacije kako bi se građanima pružila neophodna pomoć.

“Zadesilo nas je veliko nevrijeme. Šteta je na prvi pogled veoma velika. Očekujem od Vlade Tuzlanskog kantona da nam pomogne u saniranju štete i pomoći ljudima”, rekao je Džafić.

Više informacija o nastaloj šteti bit će poznato sutra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad