Sukob preko stotinu migranata u Miralu, napadnuti i policajci, ima povrijeđenih

Vijesti 05. jun 201911:20 > 11:31
N1

U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata.

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na obezbjeđenju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta “Mirala” došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta. 

“U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na nekin način policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4:30 sati uspostavljen red i mir unutar samog objekta”, kazao je za N1 Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

“Veći broj migranata je povrijeđen. Imamo informacije da se radi o lakšim tjelesnim povredama. U ovom napadu povrijeđena su i tri policijska službenika, jedno policijsko vozilo je i oštećeno u ovom napadu”, naveo je Šiljdedić za N1.

Trenutno se policija nalazi u nepsorednoj blizini objekta “Miral” zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad