UDT će razmotriti mogućnost podnošenja žalbe na odluku o Tegeltiji

Vijesti 05. jun 201914:42 > 14:44
N1

Ured disciplinskog tužioca će razmotriti mogućnost podnošenja žalbe u roku koji je propisan Poslovnikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, i naveden u pouci o pravnom lijeku u odluci Prvostepene disciplinske komisije, rečeno je za N1 na upit o slučaju predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Podsjetimo, Disciplinska komisija VSTS-a odbacila je disciplinsku tužbu i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije, predsjednika te institucije Milana Tegeltije. Komisija je odbacila oba zahtjeva kao nedopuštena.

Tužbu je ranije podnio Ured disciplinskog tužioca VSTS-a protiv Milana Tegeltije zbog disciplinskog prekršaja propisanog Zakonom o VSTS-u “bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva”.

Ured disciplinskog tužioca zatražio je i da Tegeltija bude udaljen sa dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od 8 dana od dana prijema odluke., navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad