BIHAMK: Veće količine vode na putevima

Vijesti 05. jun 201916:29 > 16:30
N1/Ilustracija

Zbog nestabilne vremenske sutuacije i lokalnih padavina preporučuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično veće količine vode na kolovozu.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad