Nije bilo većih materijalnih šteta tokom jučerašnjeg nevremena u Sarajevu

Vijesti 06. jun 201910:18 > 10:22
Čitatelj

Usljed kišnih padavina jučer je u Kantonu Sarajevo došlo do pojave bujičnih podzemnih voda koje su imale za posljedicu začepljenje šahtova, odvoda i slivnika. Bilo je kratkotrajnih plavljenja pojedinih saobraćajnica i ulijevanje vode u podrumske prostorije, te u individualne stambene objekte.

Kako je Feni potvrdio direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Samir Džihić, tokom jučerašnjeg nevremena nije bilo nastradalih osoba niti većih materijalnih šteta.

“Ono što se desilo na Baščaršiji kada su trgovke bile djelimično zaplavljene i kada je protekla bujica vode Baščaršijom slično se desilo i 2009/10. godine, ali u zadnjih par godina nije”, kazao je Džihić.

Dodao je da komisije koje rade na procjeni šteta do jutros nisu evidentirale nikakvu prijavu od pravnih ni fizičkih osoba.

“Ako bude eventualnih prijava te komisije će zahtjeve obrazložiti i dostaviti nama, odnosno kantonalnoj komisiji za procjenu šteta KS”, kazao je Džihić.

Ističe da su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite KS prvi bili na terenu, kao što će i uvijek pružati pomoć građanima.

“Klimatskih promjena koje su evidentne na terenu nisu pošteđeni ni najsavremeniji zapadni sistemi koji ulažu u prevenciju mnogo više od nas i koji imaju razvijene kapaciteta zaštite spašavanja”, kazao je Džihić.

Stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza kazala je Feni kako ekipe preduzeća “Park” jučer nisu imale nikakvih intervencija u KS-u.

“Sve je proteklo bez ikakvih posljedica po zelenilo”, kazala je Hamza.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad