Tužilaštvo BiH: Nastavljena ekshumacija na planini Igman

Vijesti 06. jun 201914:43 > 14:44
N1

Pronađeni su posmrtni ostaci više osoba, kao i ostaci čahura, koji ukazuju da su žrtve vjerojatno i ubijene na lokalitetu Lokvice, Golo Brdo na planini Igman, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je na spomenutom lokalitetu na Igmanu danas nastavljena ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima žrtava. Pronađeni su posmrtni ostaci, kao i dijelovi odjeće od više osoba, što ukazuje da se na navedenom lokalitetu nalaze posmrtni ostaci više žrtava.

Na navedenom lokalitetu pronađeni su i ostaci čahura, što ukazuje da su žrtve vjerojatno strijeljane i ubijene na navedenom lokalitetu.

Istražitelj Tužilaštva BiH na terenu koordinira rad svih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije, a vrši se i pretraga šire lokacije u potrazi za posmrtnim ostacima, jer dostupni dokazi i iskazi svjedoka ukazuju da bi se na navedenom lokalitetu mogli nalaziti posmrtni ostaci većeg broja osoba. Proces ekshumacije se nastavlja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad