Višković pozvao privrednike iz Srbije da se iz FBiH presele u RS

Vijesti 06. jun 201917:20 > 17:50
Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Novom Sadu da je intenzivirana saradnja ovog bh. entiteta i Srbije u svim oblastima, ilustrujući to podatkom da je pomoć Srbije Republici Srpskoj u proteklih nekoliko godina premašila 30 miliona eura.

Višković je zahvalio rukovodstvu Srbije za podršku Republici Srpskoj u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

On je naglasio da je Poslovni forum AP Vojvodina-Republika Srpska, kojem je prisustvovao, prilika da se privredni subjekti RS-a i Srbije povežu, zajedno rade i nastupaju na evropskim tržištima.

“Da bismo sačuvali Srpsku i jačali srpski narod na svim prostorima gdje živi, potrebna nam je jača ekonomska povezanost i ekonomska sigurnost”, rekao je Višković.

On je poručio da je na institucijama i privrednicima iz bh. entiteta i Srbije da učine sve da kreiraju povoljan ambijent za život i nova radna mjesta, da bi motivisali mlade ljude da ostanu i da žive i rade na ovim prostorima.

Višković je na Forumu upoznao privrednike o tome da je Vlada Republike Srpske kreirala set zakona, čiji je cilj rasterećenje privrede i povećanje plata u realnom sektoru, te je najavio i donošenje zakonskog rješenja koje će omogućiti olakšice za privredne subjekte iz Srbije koji žele da investiraju i grade pogone u Republici Srpskoj.

On je pozvao privrednike iz Srbije koji već posluju u Bosni i Hercegovini, ali i na području Federacije BiH, da sjedišta svojih kompanija presele ili vrate na teritoriju RS-a jer, kako je rekao, više od 80 procenata svoje robe plasiraju na tržištu RS-a.

Višković je danas u Novom Sadu posjetio i “Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu”, na kojem je predstavljena i Turistička organizacija Srpske.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad